WYTRAWNE BABECZKI Z TOFU I WARZYWAMI

SKŁADNIKI

  • TOFU LUNTER NATURALNE
  • 1 cukinia
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g mąki
  • oliwa z oliwek
  • czarny pieprz mielony
  • sól
  • zioła do smaku
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1.Tofu pokrusz i włóż do miski. Dodaj startą cukinię (z której wcześniej odciśnij wodę), marchewkę i pokrojone suszone pomidory.
2.W międzyczasie na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż posiekaną cebulę. Cebulę dodaj do naczynia z tofu i warzywami i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i ziołami.
3.Dodaj proszek do pieczenia i mąkę i ponownie wymieszaj.
4.Stopniowo wlewaj łyżką powstałą masę do form na babeczki. Piecz 20 minut w temperaturze 175°C.

Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili