WIOSENNY SZPINAK Z PIECZONYM TOFU

SKŁADNIKI

  • TOFU LUNTER NATURALNE
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • oliwa z oliwek
  • sos sojowy
  • 6 ząbków czosnku
  • 250 g szpinaku baby
  • 400 ml roślinna śmietana do gotowania
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1.Tofu przekrój na pół, a następnie pokrój w trójkąty. Ułóż je na blasze do pieczenia i polej sosem sojowym. Piecz tofu w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200°C.
2.W międzyczasie na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej posiekany czosnek na złoty kolor.
3.Na patelnię wlej śmietanę, dopraw solą i pieprzem, dodaj świeży szpinak. Wymieszaj i gotuj, aż sos zgęstnieje.
4.Sos podawaj z upieczonym tofu.

Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili