WIOSENNY KOTLET Z TOFU

SKŁADNIKI

  • 1 OPAK. TOFU LUNTER NATURALNEGO
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • czarny pieprz
  • majeranek
  • 150 g kaszy gryczanej
  • 100 g drożdży
  • 100 g bułki tartej
  • 100 ml mleka roślinnego
  • 2 OPAK. TOFUCZNICY Z TOFU LUNTER Z CEBULKĄ
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Tofu rozdrobnij, dodaj czosnek, czarny pieprz, sól i majeranek.
2. Do tofu dodaj ugotowaną kaszę gryczaną wraz z drożdżami i bułką tartą. Wlej mleko i dobrze wymieszaj.
3. Masę rozłóż równomiernie na papierze do pieczenia. Rozsmaruj na niej tofucznicę z tofu i przy pomocy papieru zwiń wszystko w rulon.
4. Ułóż na blasze do pieczenia i piecz przez 35 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z puree ziemniaczanym i sałatką.

Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili