TOFU W STYLU SKANDYNAWSKIM

SKŁADNIKI

  • 1 TOFU LUNTER SMAKI ATLANTYKU (TOFU PINK FILLET)
  • 1 cebula
  • 1 cytryna pokrojona w plasterki
  • 50 g masła roślinnego
  • 1 łyżeczka mieszanki czarnego pieprzu i skórki cytrynowej
  • 1 łyżeczka suszonej cebuli

SOS

  • 150 g śmietany lub jogurtu warzywnego
  • 1 łyżka majonezu roślinnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 1/4 łyżeczki suszonego czosnku
  • czarny pieprz, sól
trojuholnik-white-1.svg

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Tofu pink fillet z masłem, posiekaną cebulą, cytryną i mieszanką przypraw włóż do piekarnika nagrzanego do 220°C na 15 minut i piecz przez około 15 minut.

2. W misce wymieszaj wszystkie składniki na sos, który podasz z pieczonym tofu.

3. Podawaj z ulubionymi pieczonymi warzywami, sałatką lub gotowanymi ziemniakami.

Odkryj tajskie nuty tofu Sweet chilli,
niech twój grill nie czeka na nie ani chwili