Chrupiące tofu w sosie słodko-kwaśnym to danie, które musisz spróbować! 😍😍 Bazą jest pieczone tofu marynowane w sosie sojowym marki Lunter, idealnie pasujący to tego dania 😊
Tofu to nie tylko świetny zamiennik mięsa, ale też baza do wielu dań. Można wykorzystywać go na wiele sposobów, kroić, kruszyć, smażyć, piec czy podawać na słodko, a doprawione ulubionymi przyprawami zyskuje na smaku 😊
Tofu kroimy w grubą kostkę i marynujemy w mące ziemniaczanej, a następnie smażymy na złoto. Zdejmujemy z patelni i osuszamy. Składniki na sos mieszamy. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę, czosnek oraz imbir. Gdy się zeszli dodajemy pieczarki oraz paprykę. Smażymy kilka minut i wlewamy sos. Dodajemy ananasa i zostawiamy kilka minut na ogniu. Dodajemy tofu i mieszamy.
Podajemy z ryżem, posypując dymką i sezamem.