Tofu odsącz na ręczniku papierowym. Następnie porwij na nieduże kawałki i umieść w misce. Dodaj sos sojowy, wymieszaj i obsyp mąką kukurydzianą. Ponownie wymieszaj. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia o skrop oliwą. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Sos:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, podgrzej na patelni, aż sos się lekko zredukuje. Dodaj upieczone tofu. Wymieszaj.
Podawaj z:
W mojej kuchni do gotowania zawsze wybieram tofu marki Lunter. Dlaczego? Bardzo
ważne jest dla mnie pochodzenie soi i metoda jej wytarzania. Produkty Lunter są wytwarzane z wysokiej jakości europejskiej soi, wolnej od GMO, przy użyciu tradycyjnych metod, takich jak gotowanie i fermentacja. Bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Co więcej, są bogate w białko, co czyni je doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrową i zbilansowaną dietę. Jeśli zależy Ci na jakości, naturalnych składnikach i smaku, tofu marki Lunter to zdecydowanie produkt, który warto wypróbować w swojej kuchni.