Kulki Tofu

1. Cebulę drobno posiekaj, a marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. 2. Cebulę i marchew smaż na oleju przez 5 minut. W tym czasie tofu pokrusz na mniejsze kawałki i zmiksuj blenderem, aż uzyskasz jednolitą masę bez większych grudek. Pod koniec smażenia dodaj mieloną paprykę. 3. Do zmiksowanego tofu dodaj marchew z […]

Tofu Teriyaki

1. Tofu pokrój na plastry o grubości około 0,5 cm i smaż je na oleju z obu stron na złoty kolor. 2. Wymieszaj sos sojowy, skrobię kukurydzianą, cukier, starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. 3. Powstały sos wlej na patelnię do tofu, krótko wymieszaj, aby tofu pokryło się sosem, i podawaj z ryżem.

Teriyaki BURGER

Tofu przekrój wzdłuż na dwie części i grilluj z obu stron. Gdy będzie gotowe, na jego wierzchu połóż na chwilę plaster sera i poczekaj, aż się roztopi. Bułkę również podpiecz przez chwilę na grillu. Gdy bułka się podpiecze, posmaruj ją majonezem i salsą lub ketchupem. Dodaj sałatę, pomidora, czerwoną cebulę, tofu, rukolę i kiszonego ogórka. […]

Teriyaki W PICIE

Cukinię i bakłażana pokrój w krążki. Skrop oliwą, posyp przyprawami do grilla lub ziołami i grilluj z obu stron. Tofu grilluj w całości. Gdy będzie już dokładnie podpieczone z obu stron, zetrzyj je na grubej tarce. Pitę  posmaruj w środku sosem lub salsą, lub jednym i drugim. Przykładowy przepis na salsę znajdziesz na naszej stronie […]