TORTILLA Z TOFU PO MEKSYKAŃSKU

1.Cebulę i czosnek drobno posiekaj. 2.Tofu rozdrobnij widelcem. W garnku na oliwie podsmaż cebulę, czosnek i tofu. 3.Następnie dodaj przecier pomidorowy, fasolę, kukurydzę, dopraw solą, pieprzem i wędzoną papryką. Gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut. 4.Jogurt wymieszaj z drobno posiekanymi ziołami i dopraw solą. Na spód tortilli nałóż łyżkę jogurtu, dodaj tofu i […]

SAŁATKA Z KOMOSĄ I TOFU

1. Ugotuj komosę ryżową w podwójnej ilości wody. 2. Orzechy krótko podsmaż na patelni. 3. Pomidorki koktajlowe pokrój w plasterki, ogórki w kostkę. 4. Do dużej miski włóż ostudzoną komosę ryżową, warzywa, orzechy, natkę pietruszki, nasiona i pokruszone tofu. 5. Dopraw oliwą, sokiem z cytryny, syropem klonowym i solą. Wymieszaj i od razu podawaj.

SZASZŁYKI Z TOFU I WARZYW

1. Tofu pokrój w kostkę i nadziewaj na patyczki na szaszłyki na przemian z pokrojonymi warzywami i grzybami. 2. Szaszłyki natrzyj mieszanką soku ananasowego, marynaty teriyaki i mięty.