Lasagna z bazyliowym tofu, szpinakiem i bazylią

1. Pokrój tofu, czosnek i cebulę. Podsmaż na oliwie z oliwek, dodaj pomidory z puszki, przecier pomidorowy, sól, pieprz i trochę cukru trzcinowego. 2. Gotuj na małym ogniu przez około 5-10 minut. Odstaw i dodaj szpinak, wymieszaj. 3. Przygotuj beszamel – w garnku podgrzej pozostałą oliwę, dodaj mąkę i wymieszaj. Wlej trochę mleka sojowego, wymieszaj […]

Pasta z suszonych pomidorów i Tofu bazyliowego

1. Cebulę pokrój i podsmaż na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek, dodaj tofu pokrojone w plastry i podsmaż 2 minuty. 2. Zmiksuj tofu z cebulą, suszonymi pomidorami, dopraw, na koniec dodaj łyżkę musztardy Dijon. 3. Podawaj z ulubionym pieczywem. Posyp pokrojoną dymką.